Engagemang

Det är spännande att vara förälder på Barsebäcks Montessori! Du blir naturligt engagerad i ditt barns vardag, ett engagemang som sträcker sig längre än till lämning och hämtning. Du har möjlighet att vara med och bestämma och påverka och har full insyn i verksamheten. För barn och föräldrar känns det tryggt att föräldrarna finns i vardagsmiljön och att alla lär känna varandra.

Traditioner
Vi har många traditioner som vi månar om. Varje år sparkar vi igång höstterminen med ballongsläpp och kick-off. Under hösten ställer vi till med skördefest och framåt jul har vi julgranständning och stämningsfullt luciatåg i kyrkan. Under våren har vi föräldradag, när föräldrarna hittar på roliga aktiviteter tillsammans med barnen, och personalen passar på att planera verksamheten. Förskolan har sitt årliga läger med övernattning i maj och strax innan sommarlovet ordnar vi vårt stora mumsiga tårtkalas!

Projektgrupper
Föräldrarnas engagemang är en viktig förutsättning för vår verksamhet. Genom att föräldrarna ansvarar för en del arbetsuppgifter så kan lärarna lägga mer tid på eleverna och undervisningen, vilket givetvis gynnar skolan. Men det gynnar också familjerna själva, som får naturliga mötestillfällen och kan träffa och lära känna andra föräldrar. Föräldrainsatserna organiseras framför allt i projektgrupper, i mån av behov.

Stödföreningen
Skolans ideella stödförening, Barsebäcks Montessoris Vänner (BMV), bildades 2003. Med hjälp av aktiviteter som julkorts- och tröjförsäljning, lotterier, fester och disco samlar föreningen in pengar som går direkt till barnen.

Tanken är att pengarna ska användas till sådant som ligger utanför föreningens löpande utgifter och som sätter guldkant på barnens vardag! Föreningen har till exempel sponsrat utflykt till Köpenhamns Zoo och till Linnéutställningen på Fredriksdal. Uteleksaker till gården och böcker och musikinstrument till skolan har också köpts in.